Първият вицепремиер Андрей Белоусов временно изпълнява длъжността премиер на Русия.

...
 Първият вицепремиер Андрей Белоусов временно изпълнява длъжността премиер на Русия.
Коментари Харесай

Ето кой временно е премиер на Русия

 

Първият вицепремиер Андрей Белоусов краткотрайно извършва длъжността министър председател на Русия. Решението е на президента Владимир Путин откакто стана ясно, че министър-председателят Михаил Мишустин е инфектиран с ковид. Той се е обадил на президента и му споделил, че е с висока температура и има позитивен тест.

Все още не е ясно дали се лекува у дома или в болница.

Кой е Белоусов?

Досега беше първи вицепремиер, назначен с новото държавно управление. 61-годишен, наследник на известния руски икономист Рем Белоусов.

В началото на прехода е бил консултант на министър председателите Евгений Примаков, Сергей Степашин, Михаил Касянов и Михаил Фрадков.

През 2000-та година Белоусов основава Център за макроикономически разбори и прогнози като разгласява отчети за стопанската система на Русия. В един от тях планува рецесията от 2008 година три години преди нейното настъпване.

От 2006 година е заместник-министър на икономическото развиване в екипа на Герман Греф, който и в този момент е началник на Сбербанк. През 2007 година Путин удостоява Белоусов със званието подобаващ икономист на Русия.

Вицепремиер е от 2008-2012 година като дава отговор за вложенията. Създава Агенцията за стратегически вложения.

От 2013 година е консултант на президента Путин по икономическите въпроси, а от 2015-а за две години е ръководител на Съвета на шефовете на „ Роснефт “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР